Valborgsmässoafton

It's me

Tjena!

Hoppas mina läsare har en riktigt jävla bra valborg nu alltså! För det ska jag ha! Detta är ett tidsinställt inlägg så just nu sitter jag antagligen i en badtunna hos Julia och har det jääävligt gött!

Så hur firar/firade (beroende på när ni ser detta) ni valborg?

Headpins

Farsan drog fram en gammal vinylskiva igår och körde igång på skivspelaren. Jag blev tagen med en gång! Varför, varför, varför har han aldrig presenterat det här underbara bandet för mig?

Jag frågade honom varför jag aldrig hade hört detta förut och hans svar blev kort och enkelt "Det är nog inte så många överhuvudtaget som hört Headpins".

Men det är väl klart att man farsa har det, säg något som han inte har hört?! Haha!


Här har ni de i alla fall, Headpins! Sångerskan har enligt mig en riktigt häftig röst.

Kiss, bättre än vad man tror

Lyssnar på Kiss och lever livet. Paul Stanley är en bättre sångare än vad man tror, faktiskt! Och Gene Simmons är en bättre basist än vad man tror!

Jag vill inte påstå att Kiss är underskattat, inte alls. Det jag vill få fram är att bandet är såpass stort så man tänker för lite på dess finesser.

Förresten, visst är Paul Stanley helt grym på dessa "skrik" han gör ibland. Speciellt i introt till vissa låtar. För seriously, hur många av deras låtar börjar inte med något form av ljud som INTE är ord, haha?

Här har ni några exempel:

Heavens on fire


Lick it up


Crazy crazy nights

Got another empty bottle..

Farsan: Gabriella kom lite, det här måste du se. Det är nästan så att jag får en tår i ögat!

Ja du pappsen, jag håller med dig till 1000. Vår allas älskade Bon Scott.

Han var helt enkelt bäst. Och enligt mig så ÄR han fortfarande bäst. Jag lovat att han rockar loss i helvetet. (Himlen är för töntar, haha!) Han hade verkligen den speciella utstrålningen, rösten, scennärvaron. ALLT!

R.I.P! 


So close your eyes and your fantasy comes true

It's me

Allt handlar bara om att våga tro på sig själv.


Säg INTE emot mig när jag säger att jag är av den större figuren till kroppsstorleken. Många av er vet inte för ni har aldrig sett mig i verkligheten och bilder visar bara en vinkel. Jag menar absolut inte att jag är stor som lång för det vet jag att jag inte är med mina ynka 155 cm över marken. Men jag är inte pinnsmal och har inte världens smalaste modellkropp. Jag har hull på magen, lite större lår och rumpa och jag väger mycket mer än typ 45 kg som många tjejer som är 10 cm längre än mig tycker är ett mål att sträva efter. 

Tänk nu inte såhär när ni har läst detta: "Oj vilken självkritisk tjej som som bara vill ha uppmärksamhet". För det vill jag absolut inte. Skulle snarare kalla detta inlägget som en hjälp till andra. 


Jag tycker om mig själv ändå. Det kan vara jättefint med supersmala tjejer som har jätteslimmade kroppar och väger lite. Men det ska vara naturligt. Du ska inte svälta dig för att bli underviktig. Det är fel! Men det är precis lika fint med andra kroppsstorlekar. Jag har aldrig fattat varför man kopplar ihop orden fet och ful. Man kan faktiskt vara tjock och jättevacker på samma gång! Självklart har jag brister hos mig själv och kan gå runt och tänka "Om jag ändå hade haft hennes rumpan, eller tänk om jag hade haft en sån platt mage". Men jag vet att så tänker de flesta tjejer. Jag är kvinnligt kurvig och ska vara glad över att jag fått rumpa och höfter även om de ibland känns alldeles för stora i proportion till resten av min kropp. Men det är en smak sak. Allt handlar som sagt bara om att våga. Vågar du vara dig själv och känna dig säker i din kropp så känns det bättre.

Många tjejer i min form (och säkert även smalare), skulle inte ens tänkta tanken att ta en sådan bild som jag har lagt in i detta inlägget. Ni ser tydligt att jag inte har platt mage. Så säg inte i från! Men jag skäms inte, för jag är den jag är och vågar därför lägga ut bilden ändå. Jag är stolt över mig själv. Folk får kalla mig tjock om de vill. Jag vet att jag inte är tjock, bara större. Och även om jag hade varit tjock så hade det inte gjort något ändå. Tjock är bara en beskrivning av hur en person ser ut och varför skulle det vara dåligt? Det är inget kränkande, det är bara ett helt vanligt påstående. Hur kommer det sig att smal istället skulle vara en komplimang? Så när någon kallar dig tjock nästa gång, även om du vet att det är nedlåtande , ta det positivt och tänk istället "Aja, han/hon sa ju aldrig något om att jag var ful. För jag är fin, oavsett kroppstorlek". För varför trycka ner sig själv när man ändå inte kan bli någon annan?

Så mina fina tjejer, för ni är vackra allihop, kom nu ihåg att allt handlar om att våga. Om någon kallar dig tjock, smal eller påpekar att du har stora lår eller rumpa. Ta det som en komplimang! Tänk på att alla killar gillar olika kroppar! 

Så tillsist vill jag bara ännu en gång säga att allt handlar om att våga tro på sig själv!

44 days.

bigpost120419.jpg

SRF närmar sig med stormsteg och det är helt sjukt att det snart bara är en månad kvar. Jag minns det ju som igår när de första banden släpptes och Mötley Crüe var ett av dem. Lyckan. Även om inte line-up:en är lika bra som förra årets så måste jag erkänna att jag tycker den blev rätt hyffsad i slutändan. Det är kanske inte samma klass som förra året med lika stora band men det är fortfarande ungefär lika många som man vill se i år som man ville se förra året.

Jag och Karro har inte bestämt camping än, vi får se hur det blir.
Men ni då, tänk vad många av er rockers som jag kanske får träffa på denna underbara festival! Så...

..Ska ni dit, och vilken camping har ni tänk bo på?

Seventh Son Of A Seventh Son

Maiden
Det finns saker som är bra, sen så finns det saker som är bättre.

Bland annat Iron Maiden. 

Än så länge idag så har jag bara chillat framför min skivspelare. Vad skulle jag gjort utan en skivspelare och LP-skivor? Det är frågan.

Ofta får jag höra "Varför lyssna på LP när det finns nyare saker som CD eller Spotify?" Jo visst, jag lyssnar på CD också. OCH på Spotify. Spotify är perfekt i skolan eller när mina föräldrar gått och lagt sig och jag inte kan ha högsta volym på skivspelaren längre. 

Vinylskivor är dock en helt annan sak. Jag gillar ju 80-talet väldigt mycket och skulle nästan vilja leva som de gjorde på 80-talet. Självklart är ju det omöjligt men jag kan ju alltid göra så gott jag kan. Att lyssna på vinylisar är ju en bit på vägen. Dessutom älskar jag det goa bruset av LP-skivor. Att lyssna på vinyl är en helt annan känsla.

Där har ni svaret från mig. Vad tycker ni angående detta, lyssnar ni något på vinylskivor? Jag vill ha era åsikter!

I'm so proud

Emelie
Det är vid sådana här tillfällen man kallar sig själv för stolt storasyster.

När jag kom in i mitt rum satt Emelie och kollade igenom min back med skivor, hon tar fram en skiva med Europe (vilket är ett av hennes favoritband) och säger: Nu tycker jag att du sätter på den här skivan!

Ååh, det är rätta takter gullet!

If you're a red hot fire crackerCan't see because of your hair

It's me
Hår, hår, hår och ännu mera hår!

Fast hehe, jag gillar ju faktiskt mitt hår så lite överdrivet mycket hår på en bild skadar väl inte.

Som ni ser så har jag ny header, är ganska nöjd själv! Tror dock att jag ville ha in fler skivomslag men jag tror att det hade blivit alldeles för rörigt med fler. 

Vad tycker ni om min nya header? Va ärliga!

Dirty rock n' roll chick

Dirty & sooty
Sooty and dirty. Just a little rock n' roll chick playing on her guitarr all alone in a room with her records.

This babe is called me.

PartyRock

I fredags var det rocktema på parketten, riktigt kul var det faktiskt! Bra musik och gött folk har ju aldrig suttit fel!

Hittade två bilder på facebook som ni kan få ta del av:

På förfesten! Elin, Jag, Mathilda, Kimberly och Ebba.
Förfesten

På parketten! Jag, Karro och Gabbe.
På parketten

Listen to Iron Maiden babyEn gammal klassiker sitter aldrig fel så här mitt i natten!

Hur du än valt att se ut..

Kommentar

Hej Emma! Tack för kommentaren!

Intressant fråga du ställer här Emma, många har olika åsikter om detta men nu är det min som räknas antar jag.

Alltså, vad jag tycker om personer som lyssnar på hårdrock men inte har stilen? De är självklart lika mycket hårdrockare som oss med stilen! Det är ju trots allt musiken som allt handlar om! Man kanske till och med kan tänka så här att de är så säkra på sin musiksmak så att de tycker att de kan ha vilken stil som helst men fortfarande vara lika mycket hårdrockare i själ och hjärta. Själv har jag stilen för att jag vill att andra ska se att jag är hårdrockare. Jag vill att folk ska se vilken musiksmak jag har! Så ja, jag tycker att om man verkligen är inbiten i hårdrock men inte har stilen så står man lika mycket för sin musiksmak som oss med stilen. Hårdrock är ju som sagt en musiksmak, inte en stil! Stilen följer väldigt ofta bara med "på köpet" om man nu vill det. 

Där emot om vi skulle vända på det, alltså att en person ser ut som en hårdrockare men inte lyssnar på hårdrock. Då kan jag tycka att det blir lite fel. Det här med bandtröjor till exempel. En bandtröja ska man använda för att visa att man gillar bandet, inte för att tröjan är snygg. Bl.a så finns det riktigt många som springer runt med Nirvana, Ramones och Guns N' Roses t-hirtar nu för tiden enbart för att t.ex H&M valt att ta in detta i sitt sortiment. Eftersom H&M är en såpass stor modeindustri så ger detta upphov till att många köper tröjan för att den är snygg. H&M är en affär för alla om man säger så. Därför tycker jag att bandtröjor ska hållas till affärer så som t.ex Rockhouse och Shock, där de flesta går in för att just köpa något inom den stilen. Annars är risken att det börjar bli riktigt mainstream med bandt-shirtar, och hur känns det för oss hårdrockare som verkligen bär upp våra bandtröjor med stolthet?

Enough said från mig, nu vill jag höra era åsikter!

Och Emma, berätta gärna vad du tyckte!390826_283601648357131_221188681265095_885845_1411542944_n_large

Så hur du än valt att se ut som hårdrockare så kommer alltid huvudsaken vara att du lyssnar på hårdrock!


Ny familjemedlem

Jag och vovven

Tjaa!

Kom på att jag inte berättat för er att vår familj gått och skaffat hund. Vi har snart haft honom i en vecka! Världens gulligaste chihuahua! 

Snacka om att jag ska lära honom vad som är bra musik, haha! Jag sa med en gång när mamma kom hem med honom att jag skulle ta med honom upp till rummet och lyssna på Led Zeppelin. Rätt ska vara rätt!

Visst är han helt underbar?

Favoritalbum?

Jag fick ett tips om att skriva om mina fem favoritalbum och varför de är mina favoritalbum. Eftersom det enligt mig är jättesvårt så tänker jag välja ut några album som jag tycker är jävligt bra i stället! 

Dock tänkte jag ändå börja med mitt ABSOLUTA favoritalbum. Efter det så är det ingen rangordning.


Alltså, mitt absoluta favoritalbum är AC/DC:s highway to hell. Många brukar tycka att Back in Black är bättre än detta men det tycker inte jag.

Eftersom Bon Scott är min favorit av Bon och Brian, där är orsak nummer ett. Nummer två är att precis ALLA låtar på detta albumet är bra. Många album brukar bara ha kanske 3 låtar som är riktigt bra, men inte detta album. Enligt mig då. Dessutom så är det på det här albumet som Bon Scott började bli riktigt jäkla bra på att sjunga, sen dog han ju tyvärr.

Här kommer fler album som jag tycker är riktigt bra, utan inbördes ordning.Och många fler så klart!


Hårdrockskusiner!

Åh jag har så fina kusiner borta på Island! Flickan har jag dock aldrig träffat än, men i sommar då jäklar!

Här uppfostras det nämligen ännu fler hårdrockare till släktet..!


RSS 2.0