Det är skillnad på "dåligt" och att "inte tycka om"
En fråga jag fick när jag bad er om idéer till kommade inlägg var om det finns någon genre som jag gillar som inte är rockrelaterad.

Jag tänkte komma till skott med ett direkt svar på frågan snart men först vill jag säga en grej. Huvudsaken för mig är ingen genre, huvudsaken för mig är ett bra band med bra musiker och en bra låt. That's it liksom. Men, för mig blir det ju oftast hårdrockslåtar som uppfyller de kriterierna i min värld. Men självklart finns det massor av låtar som jag tycker är bra som inte hör till den genren, men då är det oftast bara någon enstaka låt som jag råkar falla rejält för och inte direkt något band eller någon artist som jag slaviskt sitter och lyssnar på.

Jag tycker också att det här med att säga att något är "dåligt" inte funkar alla gånger. Det är skillnad på "dåligt" och att "inte tycka om". Ett band behöver inte vara dåligt även om du inte tycker om dem. Det kan vara ett band med skitbra musiker som egentligen gör sjukt bra låtar men i fel genre bara. Det ni ofta menar som "dåligt" när ni snackar om musik är att det inte är er genre.

Jag lyssnade en gång på Rush högt i korridoren på min gamla skola och frågade några klasskompisar vad de tyckte om det, "Skitdåligt" fick jag höra då. Ja visst, ring upp mig när ni hittat en musikexpert som säger att Rush är dåliga. För det är lätt ett av de banden i världen som har bäst musiker. Rush trummis Neil Peart har flera gånger klassats som världens bästa trummis och är också en av mina favorittrummisar. Det kanske inte är just din favorittrummis men du kan ju inget annat säga än att han är bra. Det mina kompisar i stället borde ha sagt är "Inget jag lyssnar på direkt."

Så när folk frågar mig om något är bra, så svarar jag ärligt. Jag har kompisar som frågat mig om jag tycker en viss dubstep låt är bra och om ni bara visste hur många gånger jag gett olika personer förvånande blickar när jag börjar med att svara ja. För att sedan fortsätta med "fast det är inget jag lyssnar på".  För en dubstep låt kan vara minst lika bra gjord som en hårdrockslåt. 

Det här hade egentligen ingenting med frågan att göra men jag ville få ut det!

Nu till själva frågan. Som sagt var så kan jag lyssna på någon enstaka låt från andra genrer men en genre som jag kan säga att jag lyssnar på utöver hårdrocken är country. Okej, det kanske är lite relaterat till rocken, fast det beror nog på vad det är för sorts country. Jag menar, Lynyrs Skynyrd klassas ju ofta som country och det går ju åt rockhålet om något! Men sök upp något med Thom Shepherd ska ni få höra på country som går mer åt det mesiga hållet! För övrigt så är ett av mina favoritband inom countryn faktiskt det svenska countrybandet Rednex!

Så, vad tycker ni om ovanstående? Åsikter på detta, tack!

Kommentarer
Postat av: Evve- En helt vanlig knasig tjej!

På senaste tiden har jag faktiskt tänkt på att inte kalla någon "artist/band" dålig för ja som du sa det kanske inte bara är just min genre.Tycker folk borde tänka på det och t,ex sluta skaffa hat-grupper för vissa artister och sånt, det e så onödigt. De är kända för en anledning och det är för att många tycker om han/hon/dem , alla tycker liksom inte att de är dåliga bara för att man själv tycker det.

2012-05-20 @ 15:24:29
URL: http://evvesliv.blogg.se/
Postat av: S A R A K L I N T B E R G

Sv; Kunde inte sagt det bättre själv ;)Mycket bra inlägg förresten!

2012-05-20 @ 17:49:33
URL: http://saraklintberg.blogg.se/
Postat av: Felicia

sv: haha, tack! ^^jäkligt bra skrivet förresten!

2012-05-20 @ 23:37:29
URL: http://hardluckwoman.webblogg.se/
Postat av: Lina

Precis det jag försökt säga till folk när de kallat min musik dålig och bara sagt ''det är ju rock!''.. De ger inte ens musiken en chans, men tror inte vissa vågar lyssna på rock eller erkänna det för att de är rädda att bli klassade som emo. I alla fall några av de som kommenterat min musik. Fast det är ju bara det att de inte skulle bli det..Bra skrivet som alltid i alla fall!

Har en till fråga - Vilken stad bor du i? Vet inte om du vill svara på det men jag undrar bara om du bor i Göteborg haha?

2012-05-21 @ 13:42:50
Postat av: ztizze

Kloka ord... Håller med dig till fullo i detta inlägg :)

2012-05-21 @ 15:00:52
URL: http://ztizze.blogg.se/
Postat av: BabyStrange

Haha tack. Har du några guily pleasures då? Nåt band/låt som du borde tycka är skit men som du gillar ändå.

2012-05-21 @ 16:42:51
URL: http://poetsaredepressed.blogspot.com/
Postat av: emilia

Bra sagt!!

Och av ren nyfikenhet.. hur mycket gav du för din original appetite? Ska inte försöka köpa den av dig, vet att du inte säljer (klokt!!!!) , utan bara nyfiken. Hur mycket är den värd idag?

Kram:)

2012-05-21 @ 17:52:03
URL: http://ekberglund.blogg.se/
Postat av: Karin

Du tar orden ut min mun, bokstavligen! (höhö)Detta har jag också tänkt på mycket. Jag är ju rockare ända in i själen men det finns annat jag lyssnar på också. Om det är bra ser jag ingen anledning att inte lyssna på det liksom. Men som du säger, oftast är det rock som faller inom de ramarna. Sjukt bra skrivet och jag hoppas det får många att tänka om!

Förresten hörde jag Rush när jag var 10 eller 11 (samtidigt som jag hörde Zeppelin "på riktigt" - LYSSNADE på zep - för första gången) och då avskydde jag deras musik. Jag lyssnar fortfarande inte på dem. Men ja, Neil Peart är en sjukt duktig trummis (hehe fast kampen brukar ju bara mellan honom och John Bonham och som det inbitna Led Zeppelin fanet jag är så lutar det ju mer åt Bonhams håll) och de är duktiga musiker.

2012-05-21 @ 23:02:01
Postat av: CHERRY

Du har faktiskt en hel del rätt i det du skriver. Dock finns det faktiskt riktigt dålig musik, trots bra musiker ^^- Hihi, Nikki är så fiiiin :)<3

2012-05-22 @ 13:14:44
URL: http://theblackcherry.blogg.se/
Postat av: sanna

Word. You said it all!

2012-05-22 @ 21:15:46
URL: http://ssanibo.blogg.se/
Postat av: Bloody Mary - Marta

SV: jag är kär i jackan! hihi ^^

2012-05-23 @ 15:26:25
URL: http://martanilsson.blogg.se/
Postat av: KISS osminkade era del I och II.

Gästskribent och skriver om KISS osminkade era del I och II. klicka på bloggadressen.

Postat av: Chanelle

sv: Jaa och det smakade ännu godare än vad det ser ut! SÅ sjukt nice att grillsäsongen är igång :)

2012-05-24 @ 00:24:29
URL: http://liquiddynamite.blogg.se/
Postat av: Oli

Du har rätt vettiga åsikter du bruden!

2012-05-24 @ 18:00:29
URL: http://oliviasss.blogg.se/
Postat av: LINDSHE

Du har väl inte glömt bort mammornas dag på söndag? Nu kan du tävla om 2 olika skönhetskit tills på söndag på min blogg! :D <3Direktlänk: http://lindshe.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-2-skonhetskit-till-mors-dag.html#comment

2012-05-24 @ 20:56:14
URL: http://lindshe.blogg.se/
Postat av: Karin

Det är ett tag sen du skrev detta men jag kom på något jag ville fråga.I ett tidigare inlägg skrev du (citat):

"För Sexy and I know it med LMFAO är ju kass, det går ju fan inte att lyssna på men det här är helt okej för öronen!"

Borde inte du, som dina kompisar, sagt "Sexy and I know it originalet faller ju inte mig i smaken, men den här versionen är bra" ?

Jag tror att du kommer säga att medlemmarna i LMFAO inte är bra musiker (jag vet inte ens vem som skrev låten och jag tvekar på att du vet det heller) men det tycker jag inte är en rättvis anledning att säga att låten är kass. Skulle väldigt gärna höra vad du har att säga om det här, :)

2012-05-28 @ 18:06:10Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0
>