Hur du än valt att se ut..

Kommentar

Hej Emma! Tack för kommentaren!

Intressant fråga du ställer här Emma, många har olika åsikter om detta men nu är det min som räknas antar jag.

Alltså, vad jag tycker om personer som lyssnar på hårdrock men inte har stilen? De är självklart lika mycket hårdrockare som oss med stilen! Det är ju trots allt musiken som allt handlar om! Man kanske till och med kan tänka så här att de är så säkra på sin musiksmak så att de tycker att de kan ha vilken stil som helst men fortfarande vara lika mycket hårdrockare i själ och hjärta. Själv har jag stilen för att jag vill att andra ska se att jag är hårdrockare. Jag vill att folk ska se vilken musiksmak jag har! Så ja, jag tycker att om man verkligen är inbiten i hårdrock men inte har stilen så står man lika mycket för sin musiksmak som oss med stilen. Hårdrock är ju som sagt en musiksmak, inte en stil! Stilen följer väldigt ofta bara med "på köpet" om man nu vill det. 

Där emot om vi skulle vända på det, alltså att en person ser ut som en hårdrockare men inte lyssnar på hårdrock. Då kan jag tycka att det blir lite fel. Det här med bandtröjor till exempel. En bandtröja ska man använda för att visa att man gillar bandet, inte för att tröjan är snygg. Bl.a så finns det riktigt många som springer runt med Nirvana, Ramones och Guns N' Roses t-hirtar nu för tiden enbart för att t.ex H&M valt att ta in detta i sitt sortiment. Eftersom H&M är en såpass stor modeindustri så ger detta upphov till att många köper tröjan för att den är snygg. H&M är en affär för alla om man säger så. Därför tycker jag att bandtröjor ska hållas till affärer så som t.ex Rockhouse och Shock, där de flesta går in för att just köpa något inom den stilen. Annars är risken att det börjar bli riktigt mainstream med bandt-shirtar, och hur känns det för oss hårdrockare som verkligen bär upp våra bandtröjor med stolthet?

Enough said från mig, nu vill jag höra era åsikter!

Och Emma, berätta gärna vad du tyckte!390826_283601648357131_221188681265095_885845_1411542944_n_large

Så hur du än valt att se ut som hårdrockare så kommer alltid huvudsaken vara att du lyssnar på hårdrock!


Kommentarer
Postat av: Josefin

Jag håller med dig väldigt mycket, och jag måste bara säga att jag HATAR ATT DET FINNS BAND T-SHIRTAR PÅ GINA, H&M OSV. Ärligt talat, det är fan då bara pinsamt om man går fram och frågar "jahaaa, du gillar också Guns?" och så får man svaret "nää... vad menar du nu?" Fruktansvärt pinsamt, fruktansvärt. Därför har jag inte köpt en enda band t-shirt i en "vanlig" butik. Tänker då fanimej inte bidra till att fler produceras. Ryser av bara tanken att man har på sig en typ av symbol egentligen, bara för att den är snygg. Hur hänger det ihop egentligen? Skulle jag tycka att Justin Bieber var snygg hade jag ändå inte tagit på mig en t-shirt med honom för jag gillar inte hans musik. Skulle jag tycka att hakkorset var fint hade jag ändå inte haft en pin med det på min jacka för det står jag inte för. Sure, man kan tycka det är skillnad men jag blir faktiskt rätt sårad och framför allt förbannad. Principen är ju densamma faktiskt.Det sämsta jag har fått höra är dock "men jag har den för att den är snygg"Mjo, som att det inte skulle finnas några andra snygga t-shirtar eller...

2012-04-09 @ 22:11:46
Postat av: Josefin

Fast det finns ju två perspektiv iofs: antingen att personen i fråga som köper en band t-shirt faktiskt börjar lyssna på bandet, eller att den totalt skiter i det. Jag tycker bara det är så tråkigt att en ganska så viktig del av hur vi hårdrockare visar vår kärlek till våran musik för andra blir mainstream.Jag komemr ihåg när jag köpte min allra första egna band t-shirt i sjuan. Jag använde den inte på flera dagar för då skulle jag automatiskt sticka ut, vilket jag inte ville då. Jag ville bara visa mitt dåvarande favoritband och att jag sedan en tid tillbaka verkligen börjat lyssna mycket på hårdrock. Trycket var andra konvolutet till Appetite for Destruction och när jag väl haft den i ungefär en timme i skolan för första gången möts jag av en av mina dåvarande bästa vänner som säger i korridoren:"Du Josefin, din t-shirt... den är faktiskt rätt ful"Jag blev såpass paff att jag faktiskt inte fick ur mig något och ignorerade händelsen hela dagen. Det var faktiskt den första av många händelser jag ignorerade.Jag köpte (trots detta) fler band t-shirtar, fler nitbeströdda smycken, började tupera håret osv, men det var då fan inte alltid man möttes av positiva reaktioner. Folk i min närhet började skämta lite om hela grejen (detta drabbade inte bara mig utan även min absoluta bästa vän) och fattade inte på något vis att det blev ganska personligt. Musik är mitt liv, därav kändes det på något vis som att de nästan skämtade om mitt liv. Sure, jag älskar att skämta och gör det såväl om mig själv som om andra, men vafan - det finns ju gränser. Men men, något år senare eller två fick jag nog. Under en rast stannade jag upp under ett samtal och fullkomligt skrek i 10-15 minuter om hur jag känt under en alldeles för lång tid. Om hur jag älskar allt som har med hårdrock att göra och att folk inte har någon rätt alls att klaga, skämta eller förolämpa mig för det. Kommentarerna hade inte varit så taskiga i sig men allteftersom fler och fler tillfällen dök upp där jag faktiskt kände mig sårad tog det tillslut stopp. Sedan dess har de personerna inte yttrat sig om något negativt ang. min stil igen :D haha

2012-04-09 @ 22:33:59
Postat av: Josefin

(Och ja, jag funderade på det en stund emellan första och andra kommentaren och var tvungen att lägga till lite. Haha)

2012-04-09 @ 22:34:44
Postat av: Thïlde

jag måste (tyvärr) säga att jag tycker hårdrocks stilen i sig har blivit ganska mainstream (sad but true). Inte bara att man kan köpa bandtröjor överallt, utan även skinnbyxor, nitar å hela köret!

Hårdrocken har kommit tillbaka, både stilen och musiken...

2012-04-09 @ 22:53:31
URL: http://zzyzxrd.blogg.se/
Postat av: DANIELA

Bra inlägg!Personligen tycker jag att det är självklart man kan vara hårdrockare, trots att man inte ser ut som en. Att påstå att man inte är är hårdrockare utan stilen är lika korkat som att påstå att man inte är metalhead om man är korthårig, (kan relatera lite till Indifel Amsterdams video angående det: http://youtu.be/pYRxUi5NTHk). Typ som att Kerry King i Slayer inte ska vara metalhead bara för han är flintis? HAN om någon är ju metalhead liksom. God.Dock tycker jag också det är sjukt jobbigt att bandtröjor blivit mainstream. Jag kan seriöst inte använda en av mina GnR-tröjor bara pga att ALLA jävla fjortisar springer runt med likadana, fast från HM och inte från Rockhouse......... Inte fan vill jag bli tagen för en modefjolla.Snackade med en brud med Maiden tröja på sig, i typ somras. Ville typ ge henne en stor käftsmäll efter konversationens slut :)

Jag: Nice att du lyssnar på Maiden :D

Hon: Vadå Maiden?

Jag: Iron Maiden?!

Hon: Aha, är det det som står på min tröja?

Jag: ................................. don't want to live in this world anymore!!!!!

2012-04-09 @ 23:21:14
URL: http://danies.blogg.se/
Postat av: veronica

tjenis! haha, min kompis lånade min dator, och och hon hade kommenterat en blogg innan mig vilket gör att namnet står automatiskt där, jag glömde ändra! haha låter skittöntigt jag vet, men tyckte det skulle bli konstigt om man helt plötsligt ändrar namnet och skickar två kommentarer haha.. men kolla ip numret om det verkar vara misstänksamt!Du ville ju höra min åsikt och jag håller helt och hållet med dig! precis det svaret jag ville ha. Någonting jag håller med dig extra om är det dära om H&M och Gina Tricots lansering av bandtröjor är lite ytligt. Kan knappt gå en dag utan att se någon ha på sig en Ramones tröja just för deras logga är så snygg, och det kan jag verkligen hålla med om, men själv skulle jag aldrig ta på mig en sån i och med att jag har hört typ 1 låt med dom, däremot är det inte något fel med att ett The Beatles fan går in och köper en tröja på h&m, men samtidigt vet jag ju att de flesta köper den för att den är snygg, inte för att The Beatles är bra. Jag själv blir förbannad när jag ser en tjej med en Guns tröja när jag vet att hon inte ens vet vad det är, eftersom Guns är favoriterna. Folk får ju ha på sig vad dom vill och blabla men tycker fortfarande det blir ytligt. Tack för svar på kommentaren, intressant läsning :)

2012-04-09 @ 23:57:09
Postat av: Georg Hendrix

På senare år har jag smått börjat använda band t-shirts. Gärna sådana direkt från konserter då minns man roliga tider också medan man har den på sig.Men för det mesta klär jag mig väldigt "vanilla" vilket jag börjat ångra på äldre dagar. Som ung vill man ju kategorera sig.. Man vill höra hemma oavsett om det gälller fotboll, hårdrock eller hiphop. Jag hade nog vunnit på det på ett eller annat sätt att börja använda lite band t-shirts och annat redan då. Inte köra all-in med långt svart hår, nitar och grejer.. men en Jimi Hendrix t-shirt eller något som jag har på mig just nu :DDet jag tycker är kul är när man får respons av någon annan och spontant börjar snacka på stan om t.ex. Guns N' Roses, Jimi Hendrix eller vilken t-shirt det än är. I Sverige är sådant spontansnack väldigt ovanligt så det är välkommet!Många rock band älskar att klä upp sig (Kiss, Alice Cooper, Mötley Crue) andra vill bara stå i jeans och svettig t-shirt.. Personligen skulle jag nog vara ett av de senare då jag hellre skulle vilja förmedla endast min musik än hålla på med klädbyten osv. mitt i en konsert :)

2012-04-10 @ 00:43:26
URL: http://georg.blogg.se/
Postat av: Cecilia|Fotointresserad hårdrocksbrud

Håller med dig!Jag själv älskar hårdrocksstilen. Men även andra stilar så jag ser inte alltid ut som en hårdrockare. Jag älskar band t-shirts, nitar, läder osv. Men jag älskar även färger, har typ hela regnbågen intryckt i garderoben. Finns hur många stilar som helst som jag gillar. Tycker även om att blanda stilarna lite hur som helst. Men känner mig ändå lika mycket som en hårdrockare för det.Det där om folk som inte är hårdrockare men ändå har band t-shirts stör mig som fan. Om du inte gillar bandet så bär du inte deras logo, så enkelt är det.

2012-04-10 @ 10:20:35
URL: http://calatalo.blogg.se/
Postat av: Jojo

Jag håller verkligen med dig! Speciellt det där med tröjorna, det är så sjukt irriterande...

2012-04-10 @ 13:47:05
URL: http://bassfucker.blogg.se/
Postat av: Vanadesse.

Verkligen svår fråga det där! Håller med om att musikintresset och kunskapen är vad som avgör om man är en hårdrockare eller inte. Jag menar, hur många fjortisar springer itne runt i bandtröjor, döskallar och nitar just nu tex för att det e modernt, och itne har en jävla aning om musiken?Och ja, skitbra e den!

2012-04-10 @ 14:29:13
URL: http://vanadesse.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag håller med dig! Bra skrivet!:)

Det här med band-tröjor och fjortisar är också något som stör mig. Jag bär band-tröjor för att jag vill visa banden jag älskar! Att bära en band-tröja bara för att den är snygg, men har ingen koll på bandet, kännas väldigt fel!Rockstilen just nu är jävligt modern. Behöver bara gå in på gina och man möts av nitar, skinnbyxor och bandtröjor. Känns fel, när fjortisarna ser mer hårdrockigare än sig själv.Kram

2012-04-10 @ 20:53:02
URL: http://fotoavhanna.blogspot.com
Postat av: jossi

Tjaa, hur mår du idag? Vad gör du? <3<3Ne, okej.. Var ironisk där. Jag går rakt på sak istället för att försöka starta en konversation som jag vet att många bloggare gör för att få hög statistik: Min blogg är på väg uppåt igen efter att ha haft ett tekniskt fel, och eftersom att jag vill sprida mina bilder och mitt budskap till andra så ville jag bara säga - välkommen in! :)

2012-04-11 @ 14:11:30
URL: http://sumpens.blogg.se/
Postat av: LINDSHE

jag älskar rock, men klär mig som en fjortis, so what? :Psv: yes, jag är 1 cm kortare än dig då! vad gulliga vi skulle vara om vi stod brevid varandra! :D haha, njaa.. har alltid vart smal och liten så räcker nog om jag bara väger 44 ellermindre! :Dkram

2012-04-13 @ 17:01:03
URL: http://lindshe.blogg.se/
Postat av: Karin

Musik är mitt liv, rockmusik är mitt liv, mitt rum är fullt med instrument, bandposters och lp-skivor. Jag hade stilen i sexan-sjuan men tröttnade sen. Min nuvarande stil är inte mainstream utan väldigt egen, jag bär bandtröjor då och då. Lite "hipster" över stilen, har inte någon del i hela rörelsen men. Rockmusiken är det viktigaste i mitt liv och jag älskar den mer än allt. Men jag ser inte ut som en hårdrockare. Dock står jag för all musik jag lyssnar på och jag påstår att jag är en minst lika stor rockälskare som de som har stilen.

2012-04-14 @ 14:15:07Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0
>