Frågor om bloggning!

1 - Hur länge har du bloggat? Jag vet inte riktigt faktiskt, just den här bloggen har jag haft i ca 1½ år, innan det bloggade jag på devote men då var jag väldigt oseriös i mitt bloggande så jag vet inte riktigt om jag kalla det för att "ha bloggat"

2 - Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv började blogga? Jag hade nog inte direkt bild utav det. Jag läste inte några bloggar förens jag själv började blogga. Då blev jag lite mer sån här: vad ska jag blogga om egentligen? Så kikade jag runt och hittade inspiration. Fast inte nu längre, nu gör jag allt på mitt eget sätt.
3 - Vilken var den första blogg du förälskade dig i? Haha, detta kunde ni säkert inte gissa men det var faktiskt februaritjej.se, och jag gillar fortfarande hennes blogg!

4 - Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem? Jag kan ju börja med att säga att jag verkligen har utvecklats grymt mycket! Då skrev jag med mycket så kallade "sms-förkortningar" och sånt i den stilen. Jag skrev i tal-språk. Jag märker ju själv att jag utvecklats i mitt skrivande med hjälp av bloggen. Jag tror faktiskt att den har hjälpt mig (utan att jag själv vetat om det) att bli bättre på att skriva och formulera saker, vilket är till stor fördel i skolan!

5 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare? Jag använder mig utav bloglovin' så det blir ju inte direkt regelbundet, eller det beror ju helt enkelt på hur regelbundet bloggaren uppdaterar, haha! Men jag vet inte alls hur många det är faktiskt!

6 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)? Gud vad svårt jag vet inte riktigt, de flesta jag läser är nog dagbogsbloggar som ändå har en liten touch av något intresse, allt i ett liksom! Men av alla bloggar jag läser kanske jag kan säga att 1/5 är ämnesbloggar.

7- nämn en bloggare (obs:länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.http://nyheter25.se/tyras hennes blogg är bra, men vi tänker dock helt olika!

8 - Nämn en bloggare (obs: länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.http://egoinas.devote.se/ Jag vet hon skämtar extremt mycket, men av någon anledning är jag lika knäpp i verkliga livet. Jag trodde seriöst jag var den ända som slickade av kryddan från chipsen när man inte orkade äta mer? Tydligen så gör hon också det.

9 - Vad tycker dina närmaste om att du bloggar? De flesta närmaste läser faktiskt inte min blogg, inte familjemedlemmarna i alla fall. Men t.ex min mormor som jag inte träffar så ofta läser. Och jag antar att hon tycker om det för då kan hon ju ta del av min vardag trots att vi bara träffas ca 1 ggr om året! (Mammas släkt bor på Island.)

10 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Jag vet inte, de har inte sagt något om det i alla fall. Så svårt att svara på.

11 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Det där var en väldigt svår fråga. Självklart har jag en gräns, men den gränsen går liksom inte att skriva ner. Jag bara "vet" den.

12 - Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför. Nu ska jag ge er ett exempel, detta har inte hänt utan är bara ett exempel. Om min syster skulle blivit misshandlad, skulle jag nog ha skrivit det. Men inte gått in på några detaljer. Jag skulle alltså inte skrivit hur det gick till eller vem det var och sånt.

13 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du? Svårt att säga, men jag vill ha respons på det jag skriver, inte bara positivt utan även konstruktiv kritik. Det blir jag bara glad av, för då vet jag vad jag måste förbättra.

14 - Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg? Nej, men där i mot kan man bli nyfiken och vilja veta mer om personen. Vilket leder till att man fortsätter läsa och hoppas på att få resa på mer.

15 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Inte via bloggen just, men via nätet.

16 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Ja det tror jag faktiskt. Dels kan man skriva saker som man inte borde berätta om, som sedan börjar ge dåligt rykte om den personen, vilket inte alls är roligt för honom/henne. Sen kan man ju också bli helt fast i det. Att man liksom måste blogga. För det finns inga måsten. Blogga ska man göra för att man vill, inte för att man måste.

17 - Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Nej det har jag inte, för jag tar aldrig upp elaka kommentarer som jag vet är skrivna enbart för att vara taskiga. Där i mot kan jag ha fått någon form utav medkänsla när jag läst kommentarer i andras bloggar som varit elaka. Riktigt elaka. Då känner man verkligen hur arg och ledsen man blir på den personen som skrivit det till den bloggaren.

18 - Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar? Nej, jag ångrar aldrig något. För just då när man skrev det så kändes det rätt-

19 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig? Det finns inte så många nackdelar egentligen. För mig just nu är det väl att det är grymt mycket i skolan och att bloggandet blir sämre. Men jag har ju så fina läsare som förstår att det är hård press i nian.

20 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år? Mycket troligt faktiskt.

21 - Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten. De som vill!!!


Kommentarer
Postat av: Evelina

Anmäl dig gärna till Dagens blogg i min blogg, jag utser en vinnare imorgon:D

2010-11-20 @ 13:58:15
URL: http://evvesliv.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0
>