Lev ett sunt liv!

Det här är nog seriöst den vettigaste artikeln om att skaffa ett sunt liv som jag har hittat. Var bara tvungen att lägga upp den, för det stämmer verkligen. Man ska verkligen inte börja banta, dvs sluta äta, eller äta mindre. Det man ska göra är att äta normalt, men rätt och slute små äta. Är man lite små mullig behöver man absolut inte sträva efter att gå ner i vikt. Då gäller det egentligen bara att äta rätt, och träna så byts liksom fettet ut mot muskler. Tro mig! Det har funkat på mig. Under den här sommaren har jag gått ner fem kilo, inte direkt det jag strävat efter men det har väl följt med. OCh mitt självförtroende har dessutom blivit mycket bättre. Jag har bland annat använt magtröja, vilket jag aldrig skulle kunnat ta på mig innan sommaren. Det står också att suget efter onyttig mat minskar. Det stämmer också! Klarar man bara av den första jobbiga veckan så funkar det sen. Ett år, jag tror det var i femman-sexan aå slutade jag äta godis, och klade det hela året. Men sen när jag fick äta godis, då var jag ärligttalat inte så sugen.

Enkla knep till ett sunt liv

 

Bli piggare, smalare och få mer energi med så enkla förändringar i vardagen.

 

Programmera om hjärnan
De första 72 timmarna med nya matvanor är svårast och kräver viljestyrka, skriver Psychology Today. När du väl vant dig vid din nya kost blir det mycket enklare. Efter två till tre veckor gör du det utan att tänka på det och suget efter onyttig mat minskar.

Gör radikala förändringar
En kost som är helt annorlunda än din vanliga är lättare att hålla sig till, eftersom skillnaden är större och du markerar för dig själv att du börjat ett nytt liv.
– Vi säger inte åt heroinmissbrukare att om man håller sig ren hela veckan kan man belöna sig med att knarka lite på helgerna, säger hon till Psychology Today, och rekommenderar att helt undvika socker.

Få ordentligt med motion
Det räcker inte med någon enstaka promenad, utan se till att få upp pulsen ordentligt med jämna mellanrum. Sikta på en timme tre gånger i veckan.

Ät frukost

Hoppar du över morgonmålet försätts din kropp i svältläge och du riskerar att tappa kontrollen och frossa i mat senare under dagen för att du är så hungrig.

Testa nya saker
En studie visar att folk som bryter sina rutiner lättare håller sig till en hälsosam kost. Det kan vara något så enkelt som att läsa en ny tidning, gå en annan väg till jobbet eller möblera om lite hemma.


Källa.

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0
>